ویرانه های زرین باستان

نگرشی تازه به ویرانه های مانده از باستان و تب گنجیابی

ویرانه های زرین باستان

نگرشی تازه به ویرانه های مانده از باستان و تب گنجیابی

مشخصات بلاگ
ویرانه های زرین باستان

هر آثار قدیمی که سر راهمان قرار گرفت نباید گمان کنیم که در سینه ی خود دفینه یا گنجنه ای نهفته دارد . نباید بدون شناخت ویا اطلاع از سرگذشت آن مکان دست به تخریب ویا حفاری آن زد. ما در برابر فرزندانمان و آیندگان این سرزمین و ثروت آن مسئولیم.
جهت تماس : 09399696556

دنبال کنندگان ۳ نفر
این وبلاگ را دنبال کنید

تونل ها

دوشنبه, ۲۴ شهریور ۱۳۹۹، ۰۵:۵۲ ب.ظ

تونل ها  

آخرین  امید افرادی که در قلعه ها ودژها به محاصره دشمن درمی آمدند و تا آخرین لحظه می جنگیدند تونلهای مخفی آنجا بود. آری تونلها گاهی برای فرار در آخرین لحظات بکار می رفتند و گاهی برای دست یابی به آب و غذا و پیغام رسانی در هنگام محاصره استفاده می شدند . تونلها را در چند مدل حفر می کردند یعنی بستگی به استفاده ای که از آنها می شده . اکثر تونلهایی که در زیر قلعه ها و دژ ها و کاخها حفر می شده بصورت بیضی و به اندازه یک قامت ارتفاع داشتند . سقف آنها به شکل هشتی گرد و دیوارها اگر در سنگ حفر شده از جنس سنگ و اگر در زیر زمین وخاک بوده از سنگ چین استفاده می کردند تا از ریزش انها جلوگیری کنند . گاهی هم دیده شده که دو ردیف تونل کنار هم قرار می دادند تا رفت و آمد در آنها راحت تر انجام گیرد . البته این تونلها معمولا در جاهایی که تعداد نفرات زیاد و احتیاج به سرعت عمل باشد حفر میکردند .

تونلهایی که به مقتضی موقعیت و مکان در شیب حفر می شدند کف آنها به صورت پله ای بوده ، درون دیوارها و در فواصل معین جای مشعل قرار می دادند ؛ دربعضی تونلها که در قلعه های مهم قرار داشتند اتاقکهایی به جهت نگهداری اسلحه و آذوقه برای روز مبادا می ساختند . در تونلهایی که به خزانه ها و یا گنجینه ها راه داشتند معمولاً تله هایی قرار می دادند و یا به صورت انحرافی یا همان سرباز می گذاشتند تا غارتگران به اصل خزانه ها دست پیدا نکنند .

این تونلها از استحکام زیادی برخوردار بودند و معمولاً هواکشهایی در آنها بکاررفته است . اگر کسی به این نوع تونلها دسترسی پیدا کند و با آگاهی کامل کاووش را انجام دهد به نتایج چشمگیری خواهد رسید .

راه آبها (قناتها) 

این نمونه که جهت هدایت آب از مناطقی به منطقه ای دیگر در زیرزمین حفر می گردیده اکثر مردم  با آنها آشنایی دارند و شکل و فرم ساخت آنها معلوم است . مشخص ترین نشانه آنها دو رنگ بودن جنس دیوارها است . آن هم بدلیل جریان آب در یک سطح معیین است . نشانه دیگر ، وجود شن و ماسه نرم در کف آنها است . حفر قناتها بصورت نامنظم و خارج از قاعده هندسی است . دراین راه آبها تا کنون دیده نشده که کسی گنجی پیدا کرده باشد ۰ مگر اینکه بصورت غیر متعارف در آنجا قرار داده باشند .

  • مهندس زادمهر

تونل ها

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی